Onze school

Welkom op de website van onze fijne school met een groot hart voor elk kind!

We stellen deze dan met veel plezier en ontzettend veel trots aan U voor!

 

Ook steeds dagelijks bereikbaar voor rondleidingen en inschrijvingen via directie@driessprong.be

Onze school telt twee vestigingsplaatsen in Deinze (deelgemeente Petegem):

 

 

*** Basisschool DRIESsprong ***

Gaversesteenweg 126B te Deinze   

      

 

      

Zoek je een school midden het groen voor jouw kind vanaf 2,5 jaar (peuter) tot en met het zesde leerjaar, dan kan je hier terecht.
Deze afdeling omvat namelijk een kleuter- en lagere school.

De kleuterschool telt 7 klassen, mooi naast elkaar in ons gezellig kleuterstraatje! We starten met een heel grote moderne instapklas met aparte verzorgings- en slaapruimte, alsook een extra geïntegreerde differentiatieruimte. De instapklas beschikt ook over aparte peutertoiletjes en een afgescheiden peutertuin met zandbak. Voor het 1e t.e.m. het 3e kleuterjaar hebben we telkens 2 hele ruime mooie klaslokalen voorzien. Onze kleuterklassen zijn zeer aantrekkelijk, kleurrijk en uitdagend ingericht met massa's materialen om te ontdekken en alle kleuters spelenderwijs verder te helpen ontwikkelen op alle vlakken. Elke kleuterleidster heeft haar klas een prachtige en unieke aanblik gegeven. Het kleuterzorgteam: een aparte zorgcoördinator en twee extra zorgjuffen voor de kleuterschool die aangesteld zijn om alle lieve kleutertjes op de voet te volgen gedurende hun volledige kleutercarrière in de klassen zelf of hen ten volle extra te ondersteunen in hun eigen kleuterzorgklas.

De lagere school telt 14 klassen. Voor elk leerjaar hebben we 2 klaslokalen ter beschikking. In de eerste graad (L1 en L2) voorzien we jaarlijks een extra klas zodat we daar echt in kleine groepjes bij de kinderen een stevige basis kunnen leggen! Onze klassen van de lagere school zijn eigentijds ingericht met elk een eigen interactief digitaal bord. De kinderen kunnen op regelmatige tijdstippen leerstof van verscheidene vakken op chromebooks inoefenen, verwerken of opzoeken. We investeren ontzettend veel uren en energie in ons uitgebouwd professioneel zorgteam dat bestaat uit 6 juffen, elk met hun eigen expertise. Er zijn 3 zorgcoördinatoren (één voor elke graad lager onderwijs apart) en 3 extra zorgleerkrachten ter beschikking. Wij bieden zowel uitgebreide zorg naar onderen (rekengroepjes, spellinggroepjes, leesgroepjes, STICORDI-maatregelen, aangepaste materialen, individuele trajecten,  ...) alsook vernieuwde zorg naar boven toe (kangoeroeklassen, uitdagende contracten, projecten, methodes, ...). Verscheidene malen per week komen de zorgjuffen co-teachen in alle klassen van de lagere school, op deze wijze staan er op dat moment dan 2 leerkrachten voor de klas. Evenveel aandacht gaat absoluut ook naar het socio-emotionele welzijn van onze kinderen, daar staat een aparte zorgjuf als kindertherapeut voor garant! Dit noodzakelijke welbevinden draagt onze school heel hoog in het vaandel! Onze kinderen moeten zich immers héél goed voelen op school... én ja hoor: zij voelen zich hier echt helemaal thuis! :-) Fijn!!

 

*** Wijkschool DRIESsprong - Kinderdagverblijf Huisje Tuintje Kindjes ***

Kortrijksesteenweg 63 te Deinze 

      

 

      

Ben je op zoek naar een kleine vestigingsplaats waar kleuters zich thuis mogen voelen, dan is een bezoekje aan deze afdeling vast en zeker de moeite waard. De vele creatieve hoeken en het verrijkend klasmilieu maakt dat het kleuterteam zeer sterk kan differentiëren. Spelenderwijs ontwikkelen de kleuters zich hier in hun gezellige vertrouwde klas- en leeromgeving. De speelplaats nodigt onze kleuters uit om tijdens de speeltijd op een actieve en sociale manier te spelen.

Kinderdagverblijf Huisje Tuintje Kindjes nam ook haar intrek in hetzelfde gebouw. Je kan hier met jouw baby vanaf 3 maand terecht. Net dat maakt dit mooie project nu éénmaal heel uniek! Samen gezellig onder één dak!
Zowel de kleuterschool als het kinderdagverblijf beschikken elk over ruime, eigen, nieuw ingerichte lokalen om onze kinderen echt het allerbeste te geven! Daarnaast is er ook een grote deelruimte, met gezamenlijke open keuken en tal van belevingsmogelijkheden centraal gelegen in het project. 

 

KSRD vzw, maatschappelijke zetel: Nieuwstraat 60, 9800 Deinze - ondernemingsnummer 0416.935.593 - RPR Gent